Foredrag om Carlsbergs banebrydende forskning på Ringe Bibliotek

dato

Oplev en aften med dybdegående indsigt i Carlsberg Laboratoriums forskning, når lederen Birgitte Skadhauge og brygmester Erik Lund deler deres viden om ølproduktionens ingredienser og bæredygtige metoder. Foredraget inkluderer smagsprøver på fem udvalgte øltyper.

Carlsberg er ikke kun kendt for deres øl, men også for deres bidrag til videnskabelig forskning. På Ringe Bibliotek kan du dykke ned i Carlsberg Laboratoriums arbejde, der har givet store videnskabelige opdagelser som rendyrkning af gær, udviklingen af pH-skalaen, og klik-kemi, som Morten Meldal fik Nobelprisen for i 2022.

Forædling og bæredygtighed i ølproduktion

Under foredraget vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, fortælle om forædling af byg og humle. De vil også dele indsigt i, hvordan disse ingredienser dyrkes bæredygtigt og hvordan maltning kan skabe forskellige malttyper med varierende smag.

Innovative gærtyper og klimatolerante fødevarer

En anden spændende del af foredraget vil handle om udviklingen af nye gærtyper, der kan bruges til alkoholfrit øl uden at påvirke smagen. Derudover vil den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer blive præsenteret, herunder fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland.

Smagsprøver og praktiske detaljer

Som en del af oplevelsen vil deltagerne få serveret smagsprøver på fem forskellige øltyper, som gennemgås under foredraget. Bemærk, at arrangementet varer en halv time længere end normalt.

Praktisk Information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19.00 - 21.30
Sted: Ringe Bibliotek, Algade 40, 5750 Ringe
Entré: 30 kr. (inkluderer smagsprøver)
Arrangør: Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne i samarbejde med Folkeuniversitetet Ringe/Ryslinge



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut