Foredrag om dansk madkultur på Ringe Bibliotek

dato

Kom og hør Caroline Nyvang dykke ned i den danske madkulturs historie onsdag den 9. oktober 2024 kl. 16:00 på Ringe Bibliotek. Foredraget vil belyse, hvordan vores spisevaner er blevet formet gennem de sidste 150 år, og hvad der har påvirket vores opfattelse af god mad.

Mad har aldrig bare været et spørgsmål om næring - som da stegt flæsk med persillesovs blev kåret som danskernes nationalret i 2014. Ideen om, hvad god mad er, har lange historiske rødder. Siden 1880'erne har økonomiske opsving og teknologiske landvindinger givet os en række nye kulinariske muligheder, men perioder med krig og krise har også sat blivende aftryk på vores spisevaner.

Madkulturens udvikling gennem 150 år
Gennem billeder og opskriftseksempler fra den danske kogebogshistorie vil Caroline Nyvang i sit foredrag kaste lys over, hvordan danskernes madkultur er blevet formet de seneste 150 år. Caroline Nyvang er seniorforsker ved Det Kgl. Bibliotek. Hun er uddannet historiker og forsker i dansk madkultur. Hun har i 2022 udgivet 'Stegt flæsk med persillesovs', der indgår i Aarhus Universitetsforlags bogrække 100 danmarkshistorier.

Praktisk information
Dato: Onsdag den 9. oktober 2024
Tid: Kl. 16:00
Sted: Ringe Bibliotek, Algade 40, 5750 Ringe
Entré: Gratis
Arrangør: Folkeuniversitetet Ringe/Ryslinge i samarbejde med Ringe Bibliotek

Kom og vær med til en spændende eftermiddag, hvor du kan lære mere om dansk madkultur og dens udvikling gennem tiden.

Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut