Mand fængslet for bedragerier mod ældre på Fyn

Profilbillede
dato

En 24-årig mand fra Sjælland blev i sidste uge anholdt og varetægtsfængslet i fire uger efter et samarbejde mellem Fyns Politi og Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi. Manden blev sigtet for bedrageri i 13 tilfælde, heraf seks begået på Fyn i januar.

Manden er sigtet for at have opsøgt ældre borgere, hvor han har fået udleveret deres hævekort under påskud af at komme fra deres bank, hvorefter han har misbrugt kortet til hævninger.

 

Den 24-årige mødte op på de forurettedes adresser, mens forurettede havde en telefonsamtale med en medgerningsmand, der havde ringet op og udgivet sig for at ringe fra banken. I telefonen påstod medgerningsmanden, at nogen var i gang med at hæve penge på forurettedes bankkonto, hvorfor det var nødvendigt, at hævekortet skulle ned i banken. Derfor blev der sendt et bankbud til afhentning af kortet. Medgerningsmanden fik desuden forurettede til at oplyse PIN-kode i telefonen. Efter at sigtede havde fået udleveret hævekort, blev det anvendt til at foretage hævninger i kontantautomat.

 

Den anholdte er blandt flere forhold sigtet for den 12. januar at have franarret en 85-årig kvinde fra Faaborg samt en 83-årig kvinde fra Ringe deres betalingskort, som efterfølgende blev anvendt til hævninger i en kontantautomat i Ringe for i alt 22.000 kr. Desuden blev den ene kvinde franarret smykker til en værdi af ca. 75.000 kr.

 

Fyns Politi efterforsker forsat de fynske sager, herunder om den pågældende har begået yderligere forhold på Fyn. Den 24-årige mand er indtil videre fængslet i fire uger af Retten i Næstved.

 

Politikommissær Finn Wegner Petersen fra Fyns Politi advarer mod, at denne kriminelle fremgangsmåde er i stigning, og at det er vigtigt at man kontakter politiet, hvis man oplever at få telefonopkald, hvor man forsøges overtalt til at udlevere bankkort, kontonumre eller PIN-koder.  Denne fremgangsmåde vil en bank eller politiet aldrig anvende. Samtidigt opfordres man til, at man passer på sine ældre familiemedlemmer, naboer, medborgere i øvrigt, da politiet erfarer, at det navnlig er ældre medborgere, der er udsat for denne form for kriminalitet.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Fyns Politi.
Kilde: Fyns Politi