Carlsberg er kendt for mere end blot ølbrygning. Deres forskningslaboratorium har gennem årene bidraget med banebrydende opdagelser inden for naturvidenskab, herunder rendyrkningen af gær, udviklingen af pH-skalaen og den klik-kemi, som Morten Meldal modtog Nobelprisen for i 2022.
Indsigt i ølbrygning og bæredygtighedForedraget, ledet af Birgitte Skadhauge og Erik Lund fra Carlsberg Laboratorium, vil give deltagerne indsigt i forædling af byg og humle samt bæredygtige dyrkningsmetoder. Der vil også blive talt om maltningens indflydelse på smag og udviklingen af nye alkoholfri gærtyper.
Klimatilpasning af fødevarerEn anden vigtig del af foredraget handler om den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Deltagerne vil lære om, hvordan fortidens planter tilpassede sig klimaændringer, samt hvordan denne viden kan anvendes til at forbedre nutidens afgrøder.
Praktisk informationDato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Rudme Friskole, Rudmevej 95, 5750 Ringe
Entré: 30 kr
Arrangør: Rudme Lokalsamfund - v. Annette Vingum og Carl Einar Leonhard
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget og følg foredragenes nyhedsbrev for at modtage bonusmateriale.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her